ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές από το βούτυρο και πρόσθετε το αλεύρι.
Ανακατεύετε καλά.
Κατόπιν ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας πάντα μέχρι να παγώσει σε μια ρευστή μπεσαμέλ.
Αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν.
Αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε και αυτά να κρυώσουν.
Σε ένα ταψί βάζετε λίγη μπεσαμέλ, κατόπιν 4 πλάκες λαζάνια, πάλι μπεσαμέλ, λαχανικά, τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Επαναλαμβάνετε με τις ίδιες στρώσεις μπεσαμέλ, λαζάνια, μπεσαμέλ, λαχανικά, τυρί.
Από πάνω στρώνετε τα τελευταία 4 λαζάνια.
Καλύπτετε με μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με γραβιέρα τριμμένη και φρυγανιά και ψήνετε 40 λεπτά στους 180°C – 200°C .
Τα Τυροκομικά Μόρνου Γρατσάνης διαθέτουν εμπειρία στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας από το 1973, ενώ τα τελευταία χρόνια η εταιρεία διαθέτει και εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών.
st.gratsanis (@) gmail.com
info (@) gratsani.gr
+30 26340 52700
+30 6972 795 360
Καστράκι, Φωκίδας