Κοτόπουλο γεμιστό με κεφαλοτύρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 8 ΛΕΠΤΑ / ΨΗΣΙΜΟ: 40 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 12 φέτες προσούτο
  • 12 φέτες κεφαλοτύρι Γρατσάνη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά γλυκού κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρείτε τα κόκαλα από το κοτόπουλο με ένα μαχαίρι (αν δεν το έχετε ήδη ζητήσει από το χασάπη σας).
Κόβετε κάθε μπουτάκι στη μέση και χτυπάτε προσεκτικά με ένα γουδοχέρι τα κομμάτια ώστε να πλατύνουν.
Αλατοπιπερώνετε κάθε κομμάτι, βάζετε από 1 φέτα προσούτο, ένα μπαστουνάκι κεφαλοτύρι κι ένα κομματάκι φρέσκο κρεμμύδι και λίγο θυμάρι και το τυλίγετε σε ρολάκι, στηρίζοντας το σε μια οδοντογλυφίδα.
Ψήνετε σε ένα ταψάκι ρίχνοντας μέσα 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου για 45 λεπτά στους 180°C.
Αφαιρείτε το λίπος από τα υγρά.
Βγάζετε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε, αφού «δέσετε» το ζουμί του με το χυμό λεμόνι και το κόρν φλάουρ.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ Μπορείτε να αντικαταστήσετε το προσούτο με μερικές φέτες καπνιστής γαλοπούλας .
 

 

Γιατί Γρατσάνης

  • 100% Φυσικά Προϊόντα
  • Ποιότητα
  • Συνέπεια
  • Παράδοση

Η Ιστορία μας

Τα Τυροκομικά Μόρνου Γρατσάνης διαθέτουν εμπειρία στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας από το 1973, ενώ τα τελευταία χρόνια η εταιρεία διαθέτει και εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών.

Γιατί Γρατσάνης

  • 100% Φυσικά Προϊόντα
  • Ποιότητα
  • Συνέπεια
  • Παράδοση

Επικοινωνία

   st.gratsanis (@) gmail.com
   info (@) gratsani.gr
   +30 26340 52700
   +30 6972 795 360
   Καστράκι, Φωκίδας

Ακολουθήστε μας!