Preparation
Βάζετε το στραγγιστό γιαούρτι στο μπολ όπου θα σερβίρετε το γλυκό και το ανακατεύετε μερικές φορές.
Στραγγίζετε καλά τον ανανά και βάζετε στην άκρη το σιρόπι.
Βράζετε για 15 λεπτά τα δαμάσκηνα στο σιρόπι του ανανά.
Τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε καλά επάνω σε μια πετσέτα.
Αφαιρείτε τα κουκούτσια και ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα.
Τα βάζετε στο μπολ με το γιαούρτι, πρόσθετε την καρυδόψιχα χοντροκομμένη και ανακατεύετε.
Κόβετε τον ανανά σε κομματάκια (αφήστε στην άκρη μια δυο ροδέλες για το στόλισμα), τον πρόσθετε στο μπολ και ανακατεύετε.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική σε σφιχτή σαντιγί προσθέτοντας την άχνη.
Προσθέτουμε τη σαντιγί στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά.
Στολίζετε το γλυκό με τις ροδέλες του ανανά.
Σκεπάζετε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.
Τα Τυροκομικά Μόρνου Γρατσάνης διαθέτουν εμπειρία στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας από το 1973, ενώ τα τελευταία χρόνια η εταιρεία διαθέτει και εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών.
st.gratsanis (@) gmail.com
info (@) gratsani.gr
+30 26340 52700
+30 6972 795 360
Καστράκι, Φωκίδας