Γιαουρτογλυκό

Ingredients for 10 servings
  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό Γρατσάνη
  • Μια κονσέρβα ανανά (560 γραμμ.) 
  • 100 γραμμ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 100 γραμμ. βατόμουρα αποξηραμένα
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
  • 250 γραμμ. Κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • 3 κουταλάκια ζάχαρη άχνη



Preparation

Βάζετε το στραγγιστό γιαούρτι στο μπολ όπου θα σερβίρετε το γλυκό και το ανακατεύετε μερικές φορές.
Στραγγίζετε καλά τον ανανά και βάζετε στην άκρη το σιρόπι.
Βράζετε για 15 λεπτά τα δαμάσκηνα στο σιρόπι του ανανά.
Τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε καλά επάνω σε μια πετσέτα.
Αφαιρείτε τα κουκούτσια και ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα.
Τα βάζετε στο μπολ με το γιαούρτι, πρόσθετε την καρυδόψιχα χοντροκομμένη και ανακατεύετε.
Κόβετε τον ανανά σε κομματάκια (αφήστε στην άκρη μια δυο ροδέλες για το στόλισμα), τον πρόσθετε στο μπολ και ανακατεύετε.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική σε σφιχτή σαντιγί προσθέτοντας την άχνη.
Προσθέτουμε τη σαντιγί στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά.
Στολίζετε το γλυκό με τις ροδέλες του ανανά.
Σκεπάζετε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

 

 

Γιατί Γρατσάνης

  • 100% Φυσικά Προϊόντα
  • Ποιότητα
  • Συνέπεια
  • Παράδοση

Η Ιστορία μας

Τα Τυροκομικά Μόρνου Γρατσάνης διαθέτουν εμπειρία στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας από το 1973, ενώ τα τελευταία χρόνια η εταιρεία διαθέτει και εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών.

Γιατί Γρατσάνης

  • 100% Φυσικά Προϊόντα
  • Ποιότητα
  • Συνέπεια
  • Παράδοση

Επικοινωνία

   st.gratsanis (@) gmail.com
   info (@) gratsani.gr
   +30 26340 52700
   +30 6972 795 360
   Καστράκι, Φωκίδας

Ακολουθήστε μας!