Τραχανόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμ. τραχανά γλυκό ή ξινό η σταρένιο (πλιγουρένιο) Γρατσάνη
  • 1 lt γάλα πρόβειο η γίδινο Γρατσάνη
  • 200 γραμμ. τυρί φέτα τρίμμα Γρατσάνη
  • 1 φακελάκι μπεϊκιν Πάυερ
  • 100 γραμμ. βούτυρο Γρατσάνη
  • 5 αυγά
  • Λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα και όταν κάψει ρίχνω τον τραχανά.
Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα , συνεχώς πήζει.
Βγάζω από την φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνω μέσα την φέτα,τα αυγά χτυπημένα, αλάτι, μπεϊκιν Πάυερ και στο τέλος το βούτυρο.
Σε λαδωμένο αλευρωμένο ταψί κουζίνας ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά .

A few words

The "Creamery Gratsanis of Mornos " have experience in the dairy industry since 1973, while in recent years the company has a production workshop for traditional pasta.

Why Gratsanis

  • 100% natural products
  • Quality
  • Consistency
  • Tradition

Contact details

   st.gratsanis (@) gmail.com
   info (@) gratsani.gr
   +30 26340 52700
   +30 6972 795 360
   Kastraki, Fokidas

Follow us!